"Nema teoretske šanse da podržimo Abazovića" VIDEO

Nikakvih teoretskih šansi nema da Demokratski front (DF) podrži manjinsku vladu, poručio je predsednik PZP-a i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

13:15

EPA/BORIS PEJOVIC

On smatra da aktuelna kriza u Crnoj Gori može da se reši samo na izborima, te da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite.

Komentarišući najave potpredsednika vlade Dritana Abazovića da su opcije manjinske i tehničke vlade za izlazak iz krize na stolu, te da bi prvo trebalo razgovarati sa DF-om, Medojević je rekao da potpredsednik vlade nije imao komunikaciju s liderima DF-a Andrijom Mandićem i Milanom Knežević.

Medojević je rekao i da on nema nikakvu komunikaciju sa Abazovićem, zbog, kako je rekao, neistina koje je ranije izneo u vezi s predsedničkim kandidatom Milkom Tadić Mijović.

"Naš stav je jasan. U ovom trenutku mi smo za eventualno dogovor o tehničkoj vladi, i o raspisivanju izbora. To ima smisla. Ja dodajem još jedan uslov. Mislim da prije toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo rešimo tako da se oko njih neće voditi politička borba", rekao je Medojević.

Medojević je rekao da samo izbori mogu da reše situaciju u zemlji, uz ocenu da ne postoji poverenje: "Nikakvih teoretskih šansi nema da DF podrži manjinsku vladu. Šta je to? Imali smo jednu manjinsku vladu, jedan eksperiment, sad treba da napravimo novi koji bi mogao da radikalizuje situaciju u zemlji".

To bi, kaže lider PZP-a, bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori: "To nije dobro. Ja nemam ništa protiv toga u smislu teorijskih modela, ali u ovoj situaciji, kad imamo problem s mafijom, sa ekonomskom krizom, sa mogućim eskalacijama nekih nemira, to je nerazumno".

Stoga su opšti dogovor o temeljnim vrednostima i dogovor o izborima mirni put.

"Ne znamo hoće li biti mira, jer kao što vidite, mafija ima svoje planove, ne samo u zemlji, nego i u regionu", poručio je Medojević.

U ovom trenutku, smatra Medojević, rešenje je da shvatimo da je zemlja u opasnosti.

"Vreme je da politička elita sjedne i napravi dogovor o temeljnim vrednostima koje niko neće dovoditi u pitanje, poput državnog statusa, teritorijalnog integriteta zemlje. Vreme je da napravimo istorijski dogovor i da idemo na izbore", rekao je Medojević.

On kaže da bi u okviru tog dogovora trebalo odrediti termin održavanja fer izbora u Crnoj Gori: "Ovo jedino može da se reši na izborima".

Medojević tvrdi i da informacije o pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisu spin, navodeći da postoji rizik od likvidacija i u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: