Mediji: Strašno kako se prodaje droga u Beogradu, javno i ima reklama

Beograd -- Na čet mreži "Telegram" pojavila se nova narko-grupa "Bojs problem klub Beograd" koja nudi "usluge", pišu mediji.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: depositphoto/photographee.eu
Foto: depositphoto/photographee.eu

Radi se o tome, kako pišu Novosti, da se na taj način prodaju narkotici. "Da sve bude još strašnije, reklama za tu grupu okačena je na jednoj autobuskoj stanici, a na njoj se nalazi kod preko kog se ulazi u grupu", navodi se dalje u tekstu.

Na oglasu piše da se nude (žargonski): unk (u prevodu skank), potom, brid (marihuana), ko (kokain), curke (pečurke)...

Prilikom ulaska u grupu na "Telegramu" piše da je to "prva darknet prodavnica" i da se funkcioniše po "ded drop metodu" koji je specifičan za "darkveb prodaje".

"Fejsbukom" takođe kruži i grupa "Drop kartel 021" koja je, navodno, zadužena za prodaju narkotika na teritoriji Novog Sada. U ovom drugom oglasu je objašnjeno šta znači "ded drop", a to je da je droga sakrivena na nekim mestima, na primer ispod nekog kamena, u nekom žbunu... Kad kupac dobije lokaciju gde je sakrivena droga, on ode i pokupi je.

Ovaj sistem počeo je sa pojavom "dark veba" odnosno mraćnog veba, a policija je našla način kako da probije njihove sisteme zaštite.

Iako je, kako se može pronaći objašnjenje na internetu, veći deo mračne mreže bezopasan, neki tužioci i vladine organizacije smatraju da je ona raj za kriminalne aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu