AMSS upozorava i savetuje

Beograd -- Snežne padavine su uglavnom prestale, međutim sada jak mraz svaku vlažnu deonicu pretvara u led, upozoravaju iz AMSS.

Izvor: Beta
Podeli

Iz te službe savetuju vozačima da krenu ranije jer će im biti potrebno više vremena da odlede vozilo, a u ovakvim uslovima vožnje česti su zastoji i prekidi u saobraćaju.

Kraj zimskog raspusta i početak drugog polugodišta znači i više dece na ulicama u gradovima, a posebno oko škola na koje vozači moraju da obrate pažnju i dodatno smanje brzinu za vreme vožnji.

To je veoma bitno u zimskim danima kada su trotoari prekriveni snegom i ledom pa pešaci, ali i deca, koriste ulice za hodanje, upozorova AMSS. Neprohodni su putevi Odvraćenica-Preko Brdo i Raška-Kuti-Odvraćenica, a na snazi su zabrane za kamione i šlepere s prikolicom na brojnim putevima na Kopaoniku, Divčibarama, Goču, Goliji, teritoriji Valjeva, Šapca, Žagubice, Negotina i Majdanpeka, Ljubovije, Uba, Raške, Novog Pazara, Kraljeva i Sjenice.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Kamioni na teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu na prelazu Gradina čekaju sat i po, na prelazu Batrovci tri sata, na prelazima Šid i Kelebija dva sata, a na Horgouš jedan sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu