Kombinovani model nastave - pravo rešenje ili greška? VIDEO

Završen je raspust, danas je počelo drugo polugodište.

Izvor: Prva TV

Ponedeljak, 24.01.2022.

20:40

Kombinovani model nastave - pravo rešenje ili greška? VIDEO
FOTO:Printscreen/Prva

Tim za škole odlučio je da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju u klupama, dok od petog do osmog razreda nastavu prate po kombinovanom modelu i idu u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Od početka pandemije svako novo polugodište predstavlja stres - kako za đake, tako i za roditelje, koji do poslednjeg trenutka ipak ne mogu da znaju da li će im deca dane provoditi u školskim klupama ili ispred računara.

Školske klupe su posle zimskog raspusta ponovo pune, ali svakog dana drugim učenicima.

Učenici starijih razreda osnovnih škola nastavu prate po kombinovanom modelu, a organizuje se tako da se odeljenja koja imaju više od 16 učenika dele u dve grupe.

Milan Pašić, pomoćnik ministra za osnovno i predškolsko obrazovanje to bojašnjava.

"Svakako da je i u stručnom uputstvu definisano da se nastava izvodi tako što će učenici koji su u školi neposredno pratiti, a učenici koji su kod kuće pratiti putem nastave na daljinu u realnom vremenu".

Roditelji sa druge strane nisu za kombinovanu nastavu.

Biljana Ćulibrk, majka jednog osnovca nije za tu varijantu.

"Moj stav je iskreno da zaista ne bi trebalo da idu kombinovano iz razloga, pogotovo što mi je dete osmi razred i sada treba da imaju tu takozvanu pripremnu nastavu i pripreme za upis u srednju školu. Ne mogu kontinuirano da uče, nema nad njima niko da povede računa da li oni zaista slušaju na času."

Više o ovoj temi saznate u videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: