London optužio Rusiju: "Imamo informacije; Rusija odgovorila: "Gluposti"

Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije tvrdi da Rusija namerava da na vlast u Ukrajini dovede snage koje se pozitivno odnose prema ruskom rukovodstvu.

Izvor: B92

Nedelja, 23.01.2022.

08:01

London optužio Rusiju:
Foto: Profimedia

Moskva ove navode negira.

"Imamo informacije da ruske vlasti žele da na vlast u Kijevu dovedu proruskog lidera. Na tome se radi u isto vreme dok Rusija razmišlja da li je potrebno da napadne i okupira Ukrajinu", navodi se u saopštenju britanskog spoljnopolitičkog resora.

"Kao potencijalnog kandidata za tu ulogu razmatra se bivši ukrajinski poslanik Jevgenije Murajev", dodaje se u tekstu.

Prema tvrdnjama Londona, specijalne službe Rusije, navodno, održavaju kontakte sa mnogim bivšim ukrajinskim političarima, kao što su bivši potpredsednici Vlade Sergej Arbuzov i Aleksej Kljujev, bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Vladimir Sivkovič, bivši premijer Nikolaj Azarov.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je dezinformacijama i provokacijama saopštenje Londona.

"Dezinformacija koju je objavilo Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije je još jedan dokaz da se upravo države NATO-a, na čelu sa anglosaksoncima, bave eskalacijom napetosti oko Ukrajine", saopštili su u MIP Rusije.

"Pozivamo MIP Velike Britanije da prekine sa provokacijama, prestanu da šire gluposti i koncentrišu se na proučavanje istorije tatarsko-mongolskog ropstva", navodi se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: