Vlasti odlučile: Testirati sve građane

Grad Harbin na severoistoku Kine od ponedeljka će preventivno testirati na koronavirus svih 10 miliona stanovnika iako, zvanično nema novih slučajeva kovida.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.01.2022.

08:14

Vlasti odlučile: Testirati sve građane
Foto: Depositphotos/Bezikus

Gradska vlada je na svom zvaničnom Vi Chat nalogu saopštila da je donela odluku o preventivnom testiranju s obzirom na to da sledi jednonedeljni praznični odmor koji zvanično počinje 31. januara, prenosi Rojters.

"U mnogim gradovima su nedavno prijavljeni slučajevi lokalne infekcije omikron sojem, tako da prevencija i kontrola moraju biti veoma rigorozni", navodi se u saopštenju vlasti grada Harbina.

Gradovi širom Kine su tokom poslednjih nelkoliko nedelja uveli stroža ograničenja kako bi pokušali da kontrolišu širenje virusa utoliko pre zbog toga što se Peking priprema da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara početkom februara.

Vlasti mnogih kineskih gradova su savetovale svoje građane da ostanu kod kuće tokom praznika ili zahtevaju od putnika da prijave svoja putovanja nekoliko dana pre dolaska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: