Glasaju za Abazovićevu smenu; "Ne sme se dozvoliti"

Poslanici DF će podržati inicijativu da u proceduru bude uvrštena tačka vezana za razrešenje Dritana Abazovića i glasaće za Abazovićevu smenu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Mehaniq
Foto: Depositphotos/Mehaniq

Pročitajte još:

Abazović: Pravimo vladu pomirenja, svi su dobrodošli VIDEO

Ko je koga izdao? "Obećao je da me neće izdati"; "Igra na kartu patetike"

Verujemo da će to predstavljati korak u dobrom pravcu za prevazilaženje duboke krize u Crnoj Gori, koja se najbolje registrovala u sukobima u samoj vladi Zdravka Krivokapića i poprimila zastrašujuće razmere. Taj sukob u tzv. ekspertskoj vladi ne sme da odredjuje ili da utiče na dogovor parlamentarne većine", saopšteno je iz DF-a, prenosi RTCG.

Naveli su da proces vraćanja Crne Gore sebi i sprečavanje da postane, kako su kazali, kolonija i banana država, treba da bude najvažnija tema političkog života.

"Ova vlada je oduzela pravo građanima da slobodno opredeljuju svoju budućnost, jer se predala i potčinila raznim centrima koji se nalaze izvan Crne Gore. Sa takvom praksom i ponašanjem treba što pre prekinuti i vratiti pravo narodnim predstavnicima, da slobodno i bez tog štetnog uticaja, odlučuju o svim pitanjima i izazovima", naveli su iz DF-a.

Kazali su da se izlazak iz političke krize može postići poštenim i održivim dogovorom samo unutar parlamentarne većine i poručili da DPS ne može biti uključen u bilo koji proces.

"Ne sme se dozvoliti da ta partija više ostvari bilo kakav uticaj na izvršnu vlast, jer bi to bilo protiv volje naroda od 30. avgusta 2020. Što se tiče DF, neprihvatljivo je da DPS više bude bilo kakav faktor odlučivanja, a sigurni smo i što se tiče većinske Crne Gore da bi to bilo neodrživo", naglašava se u saopštenju.

U DF ocenjuju da teške reči, koje se danima razmenjuju između predsednika i potpredsednika Vlade, samo dokazuju da se eksperimenti i odstupanje od demokratskih principa završavaju urušavanjem takvih, kako su naveli, trošnih konstrukcija.

"Parlamentarna većina ima obavezu da pronađe izlaz iz ove teške situacije, jer nas na to upravo obavezuju oni koji su nas glasali. Takvu volju i visoku političku odgovornost registrujemo i kod subjekata parlamentarne većine s kojima smo otpočeli razgovore", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu