Ko je koga izdao? "Obećao je da me neće izdati"; "Igra na kartu patetike"

Podgorica -- Građanski pokret URA oglasio se povodom izjave premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, kazavši da je on taj koji je izdao vicepremijera Dritana Abazovića.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Abazović mi obećao da me nikada neće izdati"

Krivokapić ga je izdao, tvrde, kada je tajno pregovarao sa političkim predstavnicima manjinskih naroda o izbacivanju URE iz vlade.

"Dok očajnički pokušava da poput bivšeg režima uzurpira mesto na koje je došao, a sve zahvaljujući ideji i podršci Građanskog pokreta URA, aktuelni premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ne preza i od njemu svojstvenih neistina. Prva u nizu neistina je da je Dritan Abazović izdao njega, jer setimo se da je upravo Zdravko Krivokapić nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra tajno slao pojedine ministre da razgovaraju sa partijama manjinskih naroda i ponude im da u Vladu uđu umesto URE, ali i da za zamjenu URE dobiju dodatne funkcije", navodi se u saopštenju.

O tome je, podsećaju, jasno u javnosti govorio predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, a od strane premijera to nikada nije demantovano.

"Druga u nizu neistina je da se izdaja želi pripisati URI, ako se zna da je Zdravko Krivokapić na bestidan način u ulozi tobožnjeg nestranačkog premijera sve vreme pravio partiju, koju formalno nije imao, a u suštini zapošljavao u javnoj upravi njene buduće kadrove. Da je tako pokazali su i lokalni izbori u nekoliko gradova, gde je Krivokapić pod plaštom nezavisnih lokalnih listi, promovisao svoju političku ideju. Legitimno, ali prevarantski, opet svojstveno njemu", dodaju iz URE.

Sada kada su, kako su kazali, stvari postale jasne, Krivokapić "ne preza od neistina i prevara koje je baštinio od početka svog mandata, zbog čega mu i izmiče mesto premijera".

"Stoga je najmanje pozvan da bilo kome drži lekciju o pomenutom. Krivokapiću, kasno ste se setili da od sebe pravite žrtvu i igrate na kartu patetike", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu