Vlada pada zbog kokaina? Objavljen razlog sukoba u Podgorici

Podgorica -- Odbor za bezbednost i odbranu Skupštine CG saslušaće premijera Zdravka Krivokapića, potpredsednika vlade Dritana Abazovića i čelne ljude policije i tužilaštva.

Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Povod za to je slučaj zaplene oko 500 kilograma kokaina u Crnoj Gori koji je pronađen u kutiji banana u jednom trgovinskom lancu.

Odluka o kontrolnom saslušanju u vezi sa zaplenom oko 500 kilograma kokaina doneta je jednoglasno.

Podsećamo, radnici Volija 12. januara su u paketima banana u magacinu kompanije pronašli kokain, o čemu su obavestili policiju.

Ranije je iz Uprave prihoda i carina saopšteno da je brod, u kojem se nalazila pošiljka banana, uplovio u Luku Bar 2. januara.

Predsednik Odbora Milan Knežević saopštio je na sednici tog skupštinskog tela da bi, da su nadležni radili svoj posao, danas bio uhapšen Dragan Bokan, "po istom principu po kom je uhapšen Budimir Krstović", ili bi, kako je rekao, Krstović bio pušten da se brani sa slobode.

Ako su članovi porodice Krstović, kako je rekao, nevini u zatvoru, oni bi takođe trebalo da budu pušteni tako da uz jemstvo dokazuju slobodu.

Inače, na sednici se otvorila i rasprava o aktuelnoj političkoj sistuciji između Demokrata i URE.

"Vi, gospodine Konatar, sada, kada su vas građani prepoznali, kada su građani Crne Gore vidjeli da sve ono što smo tvrdili u prethodnom periodu je istina, a istinu ste potvrdili i u sinoćnoj emisiji 'Načisto', a to je da ste pregovarali i razgovarali sa DPS-om, vaš kolega, gospodin Pavićević, je na Javnom servisu kazao da ste razgovarali i pregovarali sa DPS-om", saopštio je Martinović.

"Floskule, priča tipa izdaja-izdajnici, pa to je ista ona matrica koja se 30 godina nameće. Želim da idem kontra toga. Neću da se u Crnoj Gori lovimo zato štro različito mislimo, promišljamo, zatro što možda smo u jednom trenutklu politički savzenici, a u drugom nijesmo. Ali, zbog fotelja da jedni druge nazivamo izdajnicima, to će malo teže da ide", kazao je Konatar.

Podsetimo, u Crnoj Gori nastao je sukob između Abazovića i Krivokapića, jer je lider GP URA podneo zahtev za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu