Vulin: "Spremali atentat na Vučića" VIDEO

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da su službe dobile operativne informacije o postajanju organizovane kriminalne grupe koja sprema atentat na Vučića.

Izvor: B92

Petak, 21.01.2022.

18:43

Vulin:
FOTO TANJUG/ Antanasijevic Anton/ bg

"Posredstvom Evropola dobili smo info 14. januara pod oznakom hitno, od jedne zemlje članice EU, obavešteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za svoj cilj ima atentat na predsednika Republike Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

On je naveo da je, nakon inicijalne informacije, pokrenuta opsežna akcija za utvrđivanje identiteta svih članova ove organizacije i da je utvrđeno da je na njenom čelu Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana.

"On je okupio i organizovao grupu kako bi ubili predsednika. Da li je to po ličnom nahođenju ili zbog naređenja, ostaje nepoznato", dodao je ministar.

Pripadnici MUP-a, dodao je, učiniće sve da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića. Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke zahteva od nadležnih državnih organa da zaštite život predsednika Aleksandra Vučića, ali i da što hitnije reaguju povodom informacija u vezi sa spremanjem atentata na predsednika Srbije, navodi se u saopštenju SNS.

"Jasno je da organizovanim kriminalnim krugovima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala, koju je inicirao upravo predsednik Vučić. Smeta kriminalcima, poput Zvicera, što je Srbija jaka i stabilna, smeta im što u našoj zemlji više nisu zaštićeni i što ih jaka Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, tretira upravo onako kako zaslužuju-kao ozloglašene kriminalce", navode.

"Građani Srbije su svedoci svakodnevnih pokušaja da se destabilizuje Srbija, svedoci su da svima smeta Srbija koja jača i koja ide napred i zato pokušavaju da vrate Srbiju u prošlost. Pristojna i moderna Srbija je uz Aleksandra Vučića i pruža mu bezrezervnu podršku u njegovoj borbi za Srbiju i sve njene građane", zaključuje Gradski odbor SNS u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: