Ana Brnabić u ponedeljak u Briselu, sa vrhom EU

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastaće se 25. januara u sedištu EU sa najvišim zvaničnicima Unije Ursulom fon der Lajen, Šarlom Mišelom i Robertom Metsolom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis
Foto: Shutterstok/Alexandros Michailidis

Ana Brnabić predvodiće 25. januara delegaciju Srbije na sastanku Saveta za stablizaciju i pridruživanje između EU i Srbije, koji se od 11.30 do 14.30 održava u zgradi Saveta EU u Briselu.

Predviđeno je da zvanična poseta premijerke Srbije Briselu počne radnim doručkom sa predsedavajućim Odbora za spoljnopolitička pitanja Evropskog parlementa, Dejvidom Makalisterom.

Nakon toga, Brnabićeva se sastaje sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlementa Robertom Metsolom.

Premijerka Srbije bi odvojeno trebalo da razgovara i sa komesarom za poroširenje EU Oliverom Varheljijem, i šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom, nakon čega bi usledio sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU na kome će delegacije predvoditi Ana Brnabić i Jadranka Joksimović, odnosno Žosep Borelj i Oliver Varhelji.

U popodnevnim časovima predviđeno je da se Brnabićeva sastane sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, a zatim i s predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Na kraju posete Briselu premijerka Brnabić imaće i razgovor sa evropskim komesarom za pravosuđe Didijeom Rejndersom i potpredsednikm Evropske komisije Fransom Timermansom u sedištu Evropske komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu