Oglasio se i NATO: Nećemo prihvatiti; "Spremni smo i razmišljamo o povećanju raspoređenih vojnika"

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg naglasio je jedinstvo odbrambenog saveza suočenog s mogućom ruskom agresijom na Ukrajinu.

Izvor: tportal.hr

Četvrtak, 20.01.2022.

21:30

Oglasio se i NATO: Nećemo prihvatiti;
Ilustracija: Shutterstock/Mike Mareen

"Svi NATO saveznici nekoliko puta su jasno dali do znanja da ćemo reagovati ako Rusija još jednom sprovede agresivne akcije protiv Ukrajine“, rekao je Stoltenberg u izjavi koju je preneo CNN.

"Spremni smo da nametnemo sankcije i naravno, razmišljamo i o povećanju raspoređenih vojnika NATO-a u istočnom delu saveza. U isto vreme, pozvali smo Rusiju na niz sastanaka kako bismo seli i pokušali da pronađemo političko rešenje."

"Sjedinjene Države prenele su vrlo jasnu poruku zajedno sa svim članicama NATO saveza da nećemo ni na koji način prihvatiti dalju upotrebu vojne sile protiv Ukrajine," rekao je Stoltenberg.

"Takođe, SAD predvodi napore za koordinaciju svih NATO saveznika u našem odgovoru na agresivne akcije Rusije protiv Ukrajine."

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je u četvrtak da je bio "apsolutno jasan" s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Ako bila koja ruska jedinica krene preko ukrajinske granice, to je invazija", rekao je Bajden.

Takva bi invazija bila dočekana s "oštrim i koordinisanim odgovorom, gospodarskim odgovorom o čemu smo detaljno razgovarali s našim saveznicima, kao što je vrlo jasno izneseno predsedniku Putinu", rekao je Bajden novinarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: