"Falio nam je jedan. Vlada pada"

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić saopštio je da će ta partija s obe ruke podržati inicijativu Građanskog pokreta URA za glasanje o nepoverenju Vladi Crne Gore.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2022.

08:39

Ilustracija: Depositphotos/Mehaniq

On je naveo da očekuje da će ona biti oborena u crnogorskom parlamentu.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je ubeđen da će aktuelna vlada izgubiti poverenje u crnogorskom parlamentu.

"Saglasnost da bi ova vlada trebalo da padne postigli smo davno nas 40 poslanika opozicije. Bio nam je potreban još jedan glas da preispitamo njeno poverenje i konačno je oborimo. Sada se pojavio Građanski pokret URA i CIVIS i verujem da ćemo uspešno da privedemo taj posao kraju", rekao je Nikolić.

Dan pada aktuelne vlade, kako je rekao, biće početak ozdravljenja demokratije u Crnoj Gori.

"Da se vratimo na ispravan put"

Nikolić podseća da su istu inicijativu o izglasavanju nepovjerenja vladi, kakvu je ovih dana podnela URA, iz opozicije podneli odmah posle 30. avgusta. prošle godine.

"Već tada smo rekli da dajemo blanko podršku izvršnoj vlasti koja će ostati na strateškom kursu proevropskog razvoja bez da učestvujemo u toj vladi. Bilo bi srećnije da je tad već prihvaćena ta inicijativa, jer ne bismo izgubili godinu i po dana u sinhronizovanoj devastaciji Crne Gore", rekao je Nikolić.

Ističe da im nije stalo do toga da li će ili neće biti u manjinskoj vladi.

"Stalo nam je da se vratimo na ispravan put i to je naš ključni politički prioritet", tvrdi on.

Komentarišući teške reči među pripadnicima vladajuće većine, Nikolić ocenjuje da je to potvrda nezdravog odnosa u vlasti.

"ječ je o najboljoj potvrdi da je ovo jedna nesinhronizovana vladajuća većina koja nema šansu da se dogovori i da je najbolji put da se krene u neki dalji demokratski razvoj Crne Gore, da ova vlada izgubi poverenje u parlamentu", navodi Nikolić.

"Imao je kad Krivokapić da smeni Abazovića"

Smatra da je inicijativa premijera Zdravka Krivokapića za smenu potpredsednika Dritana Abazovića "nedorasla i neozbiljna".

"Imao je kad Krivokapić da smjenjuje Abazovića i za potpredsednika da predloži Milojka Spajiča. Naš cilj je pad ove vlade, rukovodićemo se time, i neće nas voditi simpatije prema Krivokapiću, odnosno Abazoviću", kaže Nikolić.

Vlada, kako je rekao, nikad nije imala političku hemiju, a vreme je pokazalo da su okupljeni na ideji animoziteta prema DPS-u sa oročenim trajanjem.

"U terminalnoj smo fazi bolesti vlade, u kojoj se vide svi njeni unutrašnji nedostaci. Videli ste teške reči koje su pale juče, to se najbolje slika kroz odnose tima koji nikad nije funkcionisao na način da je emitovao potrebnu zrelost i funkcionalnost", rekao je Nikolić.

Ocenu DF-a da je na sceni prekrajanje izbone volje građana, te da je najbolje formirati tehničku vladu koja bi pripremila vanredne izbore, Nikolić komentariše ovako: "Prekrajanje izborne volje građana se desilo 30. avgusta. Glasači Ure koji su odlučivali o mandatima te koalicije, i na kraju im poereli četiri mandata, su suverenistički glasači dominantno. Ako to uzmemo u obzir, začuđujuće je da su ti glasovi završili na oltaru onih koji se bore protiv građanskih vrednosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: