U nedelju u šest gradova ponavlja se glasanje na referendumu

Beograd -- Republička izborna komisija (RIK) usvojila je rešenje po kom će u nedelju, 23. januara biti ponovljeno glasanje na referendumu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Zoran Žestić
Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

Reč je o biračkim mestima u Trsteniku i na po jednom biračkom mestu u Nišu, Čačku, Požarevcu, Bačkoj Topoli i Petrovcu na Mlavi.

Članovi RIK-a su na današnjoj sednici odlučili da glasanje bude ponovljeno na onim biračkim mestima na kojima nije bilo moguće utvrditi rezultate glasanja, odnosno na kojima je poništeno glasanje na referendumu održanom 16. januara.

Na biračkim mestima na kojima će biti ponovljeno glasanje moći će da glasa 7.750 birača a Komisija je donela i odluku o određivanju oblika, izgleda, boje i sadržine glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za ponovno glasanje.

RIK je odbacio više prigovora na tok glasanja na referendumu 16. januara, navodeći u obrazloženju da su prigovori neosnovani, nedozvoljeni, neblagovremeni ili da ih je podnelo neovlašćeno lice.

Prema poslednjim informacijama Republičke izborne komisije o rezultatima referenduma za "da" glasalo 59,59 odsto, a za "ne" 39,38 odsto glasača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu