Izetbegović demantovao Erdogana: "Nema dogovora"

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) kazao je posle današnje sednice Kolegijuma SDA da ne postoji dogovor o održavanju sastanka lidera tri naroda.

Izvor: Tanjug

Sreda, 19.01.2022.

21:10

Izetbegović demantovao Erdogana:
Foto: Profimedia

Naveo je da je reč o pogrešnoj interpretaciji.

"Radi se ustvari o jednoj odavno dogovaranoj trilaterali između BiH, Srbije i Turske. BiH će predstavljati institucije, a ne predstavnici stranaka ili naroda", izjavio je Izetbegović povodom jučerašnje izjave turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Izetbegović je dodao da bi ta trilaterala trebalo da se desi uskoro i da će BiH predstavljati Predsedništvo BiH.

Erdogan je u utorak, posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, novinarima u Ankari rekao da Turska želi da se posle izbora u Srbiji održi zajednički sastanak sa trojnim Predsedništvom BiH u cilju ocuvanja teritorijalnog integriteta i celovitosti BiH, kao i da bi taj sastanak sa liderima sve tri strane, Bošnjaka, Hrvata i Srba, mogao da bude održan u Beogradu ili Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: