Konzervativci poslali pisma zbog Džonsonovih žurki; "Neću podneti ostavku"

Britanski premijer Boris Džonson je trenutno suočen sa pozivima da podnese ostavku, iako se u više navrata izvinio zbog okupljanja tokom lokdauna.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2022.

13:58

Konzervativci poslali pisma zbog Džonsonovih žurki;
Foto: Tanjug/ AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Jedanaest poslanika Konzervativne partije britanskog premijera predalo je jutros pisma o nepoverenju Džonsonu.

Pedeset četiri pisma konzervativnih zakonodavaca su potrebna da bi se u parlamentu pokrenulo glasanje o nepoverenju premijeru Džonsonu, navodi agencija Rojters.

Džonson će se danas obratiti parlamentu, u nastojanju da učvrsti premijersku poziciju poljuljanu skandalom oko serije žurki u Dauning stritu tokom lokdauna.

On tvrdi da nije znao za mnoge događaje, iako je 20. maja 2020. godine prisustvovao jednom događaju, za koji je, kako tvrdi, mislio da je radni skup.

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da neće podneti ostavku i da građani treba da sačekaju ishod parlamentarne istrage o spornim zabavama u Dauning stritu tokom lokdauna.

Na pitanje jedne opozicione poslanice iz partije liberalnih demokrata da li je došlo vreme da podnese ostavku, Džonson je kratko odgovorio: "Ne", javio je Rojters.

"Iskreno se izvinjavam zbog pogrešnih procena koje su donete", rekao je Džonson i dodao da treba sačekati istragu sledeće sedmice pre donošenja zaključaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: