Mandić za B92.net: "Vlada Crne Gore se raspala"

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić u razgovoru za B92.net prokomentarisao je sva aktuelna dešavanja u Crnoj Gori rekavši da je ovo "bruka i sramota".

Izvor: B92, Sofija Joksimović
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Kako je naveo, već dugo traje politička kriza u Crnoj Gori, ali on kaže da je ovo samo kulminacija te krize u samoj izvršnoj vlasti.

"Nakon najnovije razmene uvreda predsednika i potpredsednika Vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, u kojima je Abazović saopštava da je Krivokapić povezan sa klanovima koji švercuju cigarete, a Krivokapić saopštava da je Abazović povezan sa klanovima koji švercuju narkotike, tu postaje nemoguće da se ostvari jedinstvo u Vladi Crne Gore, a ta Vlada se zbog svojih unutrašnje slabosti već raspala", rekao je Mandić u razgovoru za B92.net.

Istakao je da je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić uputio zahtev za razrešenje potpresednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

"U ovom trenutku kada čitava vlada nema podršku parlamentarne većine sada je to već postala borba u blatu za koju niko ne zna kako će se završiti", kazao je lider Demokratskog fronta, i dodao da je ovo sudbina svake vlade koja se nije oslanjala na svoj narod.

"Ovo je sudbina svake vlade koja se nije oslanjala na svoj narod i na poslanike i stranke koje su pobedile na prošlim izborima, nego su sudbinu i budućnost predali ljudima sa strane. Ljudi sa strane su se poigrali i na kraju se sve završava brukom i sramotom za taj kabinet", zaključio je Mandić.

Podsetimo, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je večeras inicijativu za smenu potpredsednika vlade Dritana Abazovića. Abazovićev pokret URA ranije danas podneo je inicijativu za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj Vladi Crne Gore.

U Podgorici su se ispred zgrade vlade okupili nezadovoljni građani koji Abazoviću skandiraju da je izdajnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu