Đerlek o merama: "Maske obavezne"

Državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je za TV Prva da je koronavirus u ozbiljnoj ofanzivi.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2022.

14:25

Đerlek o merama:
Foto: TV Prva

On je istakao da su među novim merama smanjenje perioda izolacije na sedam dana, odnosno pet dana ako je osoba bila u kontaktu sa zaraženim čovekom, kao i nošenje maski. Preporučuje se nošenje zaštitne maske N95, odnosno da su maske obavezne u zatvorenom prostoru, kazao je Đerlek.

"Kod osoba koje su imunodeficijentne, kod njih će izolacija trajati 14 dana. Četvrta mera odnosi se na medicinske radnike i izolacija od sedam dana, posle toga se radi PCR tes, ako je pozitivan, produžava se do 10 dana bez testiranja... Pokušavamo da povećamo ljudske resurse u kovid ambulantama, jer je sve veći broj građana koji se javlja. Nadamo se da ćemo ovim potezima uspeti da pružimo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu", istakao je državni sekretar.

On je naveo da zdravstvo ima dovoljno resursa i da veruje da će odgovoriti na izazove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: