Oglasio se Ružić: U 14.30

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio da će Tim za škole danas doneti odluku da li će đaci koji su sada na školskoj pauzi krenuti u škole i na koji način.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2022.

09:25

Oglasio se Ružić: U 14.30
Tanjug/Miloš Milivojeviæ

"U 14.30 je sastanak i tada ćemo sagledati sve brojke i uporediti ih sa brojkama koje ima Institut Batut, koji je deo tog tima", rekao je Ružić za TV Hepi.

On je napomenuo da se mora izbeći rizik od spajanja korone i sezonskog gripa.

"Nisam 100 odsto siguran po kom modelu će se ići u školu, ali najefikasnije za decu i nastavnike bi bilo da se ide po neposrednom modelu u škole, a predškolske ustanove sigurno idu", rekao je ministar.

On je rekao da su nastavnici spremni za onlajn nastavu, jer se i pre izbijanja epidemije radilo na edukaciji nastavnika za takvu nastavu.

"Bilo je manjih problema u početku, što je i logično, ali brzo smo se prilagodili. Nije lako ni nastavnicima ni deci, ali tako je kako je", kazao je Ružić.

Upitan da li mogu da se organizuju ekskurzije, ministar je rekao da svaka škola mora da traži dozvolu resornog ministarstva.

"Ne može se organizovati ekskurzija na sopstvenu odgovornost. Ako je to mesto u Srbiji u zelenoj zoni, kao i škola, onda se traži dozvola od ministarstva za odlazak", objasnio je Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: