Dačić: Odložen dolazak predsednika Dume u Srbiju

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Državne Dume Federalne Skupštine Rusije Vječeslavom Volodinom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević
Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević

Predsednici parlamenata saglasili su se da su bilateralni odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri, čemu značajno doprinosi politički dijalog na visokom nivou koji je veoma intenzivan.

Bilateralne odnose prati i veoma razvijena i dinamična parlamentarna saradnja između srpskog i ruskog parlamenta, koja se ostvaruje kroz rad Komisije za saradnju, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Tokom sastanka je bilo reči i o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Rusiji, a sagovornici su se saglasili da se uzvratna poseta predsednika Državne Dume Volodina Beogradu, zbog epidemiološke situacije, pomeri za mart.

Volodin je izrazio nadu da će i nakon izbora, parlamenti nastaviti blisku saradnju i uputio je poziv Dačiću u bilateralnu posetu Rusiji, kao i da uzme učešće na Međunarodnom forumu za rzvoj parlamentarizma koji će biti održan u junu u Moskvi. Dačić je zahvalio na pozivu i rekao da će o svim detaljima dalje saradnje razgovarati prilikom susreta u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu