Đorđević: "Klasičan primer politikanstva"

Direktor "Pošte" Zoran Đorđević osvrnuo se u autorskom tekstu na dezinformacije koje se tiču funkcionisanja tog preduzeća.

Izvor: Embargo.rs
Podeli
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Na jednoj od tajkunskih televizija, u jutarnjem programu, oglasio se predstavnik tkz. sindikata, koji gledaj ironije zove 'Sloga', iznoseći, po običaju, poluinformacije i dezinformacije, u vezi sa poteškoćama nastalim u svakodnevnom funkcionisanju ekspoziture pošte u Zemunu", piše Đorđević u autorskom tekstu za portal "Embargo.rs".

"Njegovo 'tumačenje' problema u celini je bazirano na tendencioznim, naglašeno politički motivisanim neistinama, koje po svojoj suštini ne predstavljaju izraz sindikalne zainteresovanosti i/ili stvarne zabrinutosti za probleme zaposlenih, niti odražavaju realno stanje stvari u konkretnom slučaju, već su klasičan primer politikanstva i namerne medijske zloupotrebe i manipulacije", dodaje se u članku.

Đorđević navodi da ga ovakav pristup ne čudi.

"Jer je 'složni' sindikat čiji je on predstavnik, odavno takozvani sindikat, tobožnja radnička organizacija, ona koja se 'bori za prava radnika', za njihov radno-pravni položaj i socijalni status - a zapravo je, bar što se rukovodstva ovog tkz. sindikata tiče, skupina profesionalnih mrzitelja Aleksandra Vučića, koja je postala politički profilisana i usmerena organizacija, kojoj 'borba za radnička prava i briga za radnike' predstavljaju tek paravan, ispraznu retoričku figuru, zloupotrebljenu i sada, kao i mnogo puta ranije, povodom nekih drugih problema", piše direktor "Pošte".

"Njihovom predsedniku recimo, da podsetimo i na to – nije strano da uvredama napadne predsednicu Vlade, kao ni da se oglasi povodom mnogih stvari koja nikakve veze nemaju sa sindikalnim pitanjima (a imaju sa političkim)", naveo je on.

Celokupan tekst možete da pročitati na sajtu Embargo.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu