Saslušani svedoci u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini saslušanjem svedoka tužilštva danas je nastavljeno suđenje optuženima za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/Kuzmafoto
Depositphotos/Kuzmafoto

Pročitajte još:

Komandant Kfora sastao se sa novim ambasadorom SAD u Prištini FOTO

Na svakih 65 sati napadnut je Srbin na KiM FOTO

Na današnjem suđenju su ispitani Z. V. i Z. O. službenici Elektrokosmeta u severnom delu Kosovske Mitrovice, preneo je RTS.

Jedan od svedoka naveo je da su iz njegove službe intervenisali 5. januara 2018. na popravci instalacije u ulici Sutjeska, a u kojoj je Ivanović ubijen 16. janauara.

Takođe je rekao da je električni stub na kome je intervenisano napajao strujom kancelariju Ivanovićeve Građanske inicijative.

Nakon intervencije, prema navodima svedoka Z.V, tokom januara nije bilo radova na instalaciji u navedenoj ulici.

Drugi svedok Z. O. potvrdio je da je poslednji kvar u toj ulici prijavljen 5. januara i da je istog dana otklonjen, kao i da nakon tog datuma nije bilo planskih isključenja struje.

Svedok Z.O. je rekao i da mu nije poznato da li je na elektičnom stubu koji se nalazi u ulici Sutjeska bilo nadzorne kamere.

Pretresi koji su zakazani za sutra i prekosutra su otkazani zbog bolesti advokata Mahmuta Haljimija, branioca optuženog Marka Rošića.

Suđenje će se nastaviti 22, 28. februara i 4. marta, kada će biti saslušana još četiri svedoka.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa ubistvom Ivanovića optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara, dok se Dragiša Marković i Žarko Jovanović terete za zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu