"SPC g****" FOTO

Na zidu crkve pored Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici osvanuo je grafit sa uvredljivom porukom na račun Srpske pravoslavne crkve.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.01.2022.

12:52

Ilustracija, foto: EPA-EFE/Boris Pejoviæ

Socijalistička narodna partija Crne Gore najoštrije je osudila, kako navodi, "primitivne i neprimerene" natpise koji su danas osvanuli na crkvi pored Hrama Hristovog vaskrsenja.

SNP je pozvao nadležne organe da što pre identifikuju i procesuiraju počinioce ovog gnusnog čina.

U moru podela i nesuglasica koje se dešavaju svakog dana i ponavljaju u sve gorim oblicima, ovo je još jedan atak na Srpsku pravoslavnu crkvu, koja okuplja ubedljivo najveći broj vernika u Crnoj Gori i već godinama je prepoznata kao organizacija u koju gradjani Crne Gore imaju najviše poverenja", poručili su iz SNP i istakli:

"Zbog svega toga, mora se stati na kraj ovakvim pojavama i konačno poslati poruka da govor mržnje, netolerancija i primitivizam više nemaju prolaz u našem društvu”.

Inače, još niko od nadležnih nije reagovao na ovaj neprimereni grafit na račun SPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: