Preminula žena koja je razotkrila da Tuđman krije novac

Ankica Lepe, koja je 1998. godine otkrila da je Franjo Tuđman imao novac koji nije prijavio u imovinskoj kartici, preminula je od koronavirusa.

Izvor: B92

Utorak, 18.01.2022.

11:38

Preminula žena koja je razotkrila da Tuđman krije novac
Foto: EPA/FEHIM DEMIR

Pošto je razotkrila bivšeg predsednika Hrvatske, ona i njena porodica trpeli su prema pisanju medija maltretiranja.

Vest je na Fejsbuku objavila Sanja Sarnavka.

"Sad sam saznala da Ankica Anita Lepej, naša hrabra i predobra sagrađanka, ipak nije uspela da pobedi koronu. Otišla je za svojim najdobrijim. Žao mi je. Ona je pokazala kako se voli domovina na pravi način. Skupo je platila svoj čin građanske hrabrosti, ali nikada nije požalila niti je odustala od ukazivanja na nepravde i glasnog prosvedovanja čim bi uočila neku. Počivat će uz svog najboljeg. Zbogom, Ankice draga", napisala je Sarnavka.

Prema navodima medija, ona je navodno jedva živela od penzije, a kako je u izjavi za hrvatske portale istakla pre nekoliko godina, "opet bi sve isto uradila".

Njeno otkriće je "do temelja" uzdrmalo Tuđmanov režim.

"Ćutljive javnosti se ni jedna vlast ne boji. Ljudi kao da ne razumeju da imaju pravo da se bune kada stvari oko njih nisu dobre. Nimalo ne cene svoju individualnu slobodu, a bez nje nema ni slobodnoga društva", rekla je Lepej.

O pokojnom hrvatskom predsedniku, kako je pre nekoliko godina istakla, nije imala ni jednu lepu reč.

"Nemam ni jednu dobru reč za njega", kazala je tada Lepej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: