"Slučaj Đoković – bizarno. Reći ću to i za CNN" VIDEO

Beograd -- Komentarišući slučaj Novaka Đokovića, koji je svetska vest broj jedan već danima zbog odbijanja vize, premijerka kaže da je reč o tužnom i bizarnom slučaju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Predsednica Vlade Srbije je gostujući na TV Prva bila upitana da li je vlada Australije tražila neke garancije u vezi s Đokovićem i odgovorila je da nisu tražene nikakve garancije. "Moje je bilo da ih pozovem, imali smo direktnu komunikaciju, učinili smo sve što možemo za Novaka i da ga zaštitimo u tim okolnostima", istakla je Brnabićeva.

Dodala je da danas ima i veliki intervju za CNN i da će i u tom intervjuu govoriti o tome šta se dogodilo sa najboljim svetskim teniserom. "Mislim da ću reći. Okolnosti su više nego bizarne. Pozvan je, dobio je vizu, medicinsko izuzeće. Preletite pola sveta i kažu vam da nemate vizu. Ja moram da pokušam da vidim o čemu se radi", kazala je ona.

Na pitanje kako su vlasti Australije opravdavale svoju odluku da mu na kraju, nakon 11 dana natezanja, ukinu vizu i deportuju ga iz zemlje, premijerka ističe da su opravdavali rečima da imaju najrestriktivnije mere. "Praktično su želeli da im dolaze ljudi potpuno vakcinisani. Ali to su morali da kažu. Sve je to na najružniji način pokazalo da ne postoji ta vladavina prava koju nama spočitavaju", istakla je ona.

Rekla je i da joj se nije javio australijski premijer Skot Morison, ali da je komunikacija s njim išla preko naše ambasade u Australiji. Takođe, dodaje i da je predsednik Srbije svakodnevno bio u komunikaciji s Đokovićem i njegovom porodicom.

"Imali smo sve informacije, ali je ovo tužan događaj na svaki mogući način", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu