Erdogan priredio svečanu večeru u čast Vučića FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj večeri koji je u njegovu čast organizovao predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.01.2022.

20:38

Erdogan priredio svečanu večeru u čast Vučića FOTO
Foto: Printskrin/buducnostsrbijeav

Večerom je završio posetu Ankari.

"Svečana večera koju predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan organizuje u čast predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića", napisao je Vučić na Instagramu na nalogu "buducnostsrbijeav" i objavio fotografije sa večere.

Vučić je zahvalio Erodganu na gostoprimstvu i poručio da će saradnju nastaviti na najbolji mogući način.

On je dodao da uskoro u Beogradu očekuje "našeg prijatelja" Erdogana.

"Mir i stabilnost nemaju cenu! Zato je neophodno da se ponašamo odgovorno, ozbiljno i da razumemo sve okolnosti u kojima živimo. Umesto u prošlost, važno je da naše zemlje guramo napred i da svojim rukama gradimo bolju i lepšu budućnost", ponovio je Vučić.

Vučić je boravio u jednodnevnoj poseti Turskoj, povodom održavanja treće sednice Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Erdogan je predsednika Srbije dočekao ispred predsedničke palate, uz najviše državne počasti i postrojenu Gardu i himne dve zemlje.

Nakon dočeka, usledio je sastanak u četiri oka dvojice predsednika.

Pre sastanka sa turskim predsednikom, Vučić je posetio Anitkabir – mauzolej Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, gde je položio venac.

Erdogan objavio snimak dočeka Vučića u Ankari

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan objavio je na Tviteru snimak sa današnje zvanične ceremonije dočeka predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Ankari.

Na snimku se vidi kako je Erdogan predsednika Srbije dočekao ispred predsedničke palate, uz najviše državne počasti i postrojenu Gardu i himne dve zemlje.

Vučić je podelio Erdoganovu objavu na svom nalogu na Tviteru i zahvalio mu na "divnoj dobrodošlici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: