Kazna 10.000 evra zbog izjave o migrantima

Francuski budući kandidat za predsednika nazvao je danas mlade migrante ubicama, lopovima i silovateljima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.01.2022.

15:26

Kazna 10.000 evra zbog izjave o migrantima
Tanjug/ Gareth Fuller/PA via AP

Francuski predsednički kandidat krajnje desnice Erik Zemur kažnjen je danas sa 10.000 evra zbog podsticanja rasne mržnje.

Sudski postupak se odnosio na opaske koje je izrekao na desničarskom kanalu C njuz 2020. o migrantima koji stižu kao deca bez pratnje.

"Oni nemaju razloga da budu ovde, oni su lopovi, oni su ubice, oni su silovatelji, to je sve što rade, trebalo bi ih poslati nazad", rekao je Zemur, preneo je Rojters.

Zemur, bivši politički komentator, takmičiće se sa kandidatkinjom krajnje desnice Marin le Pen i konzervativkom Valeri Pekres protiv aktuelnog predsednika desnog centra Emanuela Makrona na predsedničkim izborima u aprilu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: