Dritan "ruši" vladu

Podgorica -- Koalicija Crno na bijelo, na čijem čelu je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, predložiće danas formiranje nove vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Ta vlada bi trebalo da ima veću podršku od 41 poslanika, a u kojoj neće biti mesta za Demokratski front i opoziconu DPS Mila Đukanovića, piše podgorička Pobjeda.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je reč o modelu izlaska iz dugotrajne političke krize u kojoj se Crna Gora našla nakon što je vlada Zdravka Krivokapića izgubila podršku parlamentarne većine.

Prema pisanu Pobjede, od više izvora iz parlamenatnih stranaka, namera Abazovića je da svim poslanicima crnogorskog parlamenta ponudi da se formira nova izvršna vlast u kojoj ne bi bilo mesta za direktno učešće predstavnika Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta.

Suštinski, to je, piše list, koncept manjinske vlade koju bi podržale sve parlamentarne stranke ili koalicije koje u svojim programskim načelima baštine ideje evroatlantskih integracija. Prema saznanjima iz dve opozicione stranke, Pobjeda piše da je Abazović sa planom obrazovanja nove izvršne vlasti upoznao i čelnike bezbednosnog sektora, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, kao i najbliže saradnike na radnom ručku u Ulcinju.

Namera Abazovića je, u slučaju da dobije podršku za formiranje nove vlade, da zadrži na čelnim pozicijama Sekulovića i Brđanina sa kojima je do sada, kako ističu iz URA-e, Abazović imao odličnu saradnju.

Prema tom planu, inicijativa o poverenju vladi Zdravka Krivokapića bila bi podneta već u januaru, a nova izvršna vlast bi trebalo da bude formira do kraja februara. Abazovićevo predstavljanje formiranje nove vlade dolazi istovremeno sa intervjuuom specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara za Glas Amerike, gde je, između ostalog, rekao da Demokratski front nije njihov partner, zamerajući ovog savezu protivljenje priznanja kosovske nezavisnosti i protivljenje pristupanju NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu