Pisonero: Uspeh referenduma je i dokaz posvećenosti Srbije EU putu

Podrška koju su glasači u Srbiji na jučerašnjem referendumu dali izmeni Ustava je vazzan korak koji pokazuje posvećenost Srbije EU reformskom procesu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

To je poručila portparolka EU Ana Pisonero.

Na pitanje o značaju uspešnog referenudma o Ustavnim promenama, a u cilju jačanja nezavsinog pravosuđa u Srbiji, u Briselu odgovaraju da je u pitaju” važan korak i dokaz posvećenosti Srbije EU putu”.

”EU pozdravlja okončanje ovog važnog koraka u refromi Ustava koji za cilj ima jačanje nezavisnosti pravosuđa u skladu sa strateškim izborom Srbije da napreduje ka članstvu u EU. Reformski proces jačanja pravosuđa je ključan i osnova je za pristupni proces priduživanja EU”, kaže Pisonero.

Ona navodi da je u pitanju vazaan korak, ali da se posao na reformama u Srbiji i napretku u evrointegracijiama zemlje nastavlja.

”Posao se na završava ovde, on se mora nastavi. Neki od zakona moraju biti dopunjeni da bi se efiksano primenila Ustavna reforma. Mi ćemo nastaviti da blisko radimo sa vlastima u Srbiji na ovoj ambicioznoj reformskoj agendi kako bi se dalje napredovalo u procesu evrpintegracija”, zaključiola je Pisonero.

Evropski komesar za proširenje, Oliver Varheji, u nedelju uveče je među prvima čestitao građanima Srbije na ishodu referenudma o Ustavnim promenama u Srbiji uz ocenu da je u pitanju ”važan korak i posvećenost” EU putu.

Sve u vezi referenduma u Srbiji iz minuta u minut pratite u Live blogu na B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu