Ubijen jordanski oficir u pucnjavi na granici sa Sirijom

Aman -- Jordanska vojska saopštila je danas da je oficir ubijen u pucnjavi sa krijumčarima na severnoj granici zemlje sa Sirijom.

Izvor: Beta
Podeli

Na sajtu jordanske vojske je objavljeno da je kapetan Muhamed Jasin Musa al-Kudajrat ubijen, a još tri osobe su ranjene kada je grupa krijumčara otvorila vatru na graničare.

Navedeno je da su napadači pobegli u Siriju i da su "velike količine narkotika zaplenjene i predate nadležnim organima". Jordanska vojska je saopštila je da će se "svom snagom i odlučnošću suprotstaviti svakom pokušaju infiltracije ili krijumčarenja kako bi zaštitila granice i sprečila pokušaje narušavanja nacionalne bezbednosti Jordana".

Jordan deli dugu poroznu granicu sa severnim susedom i dom je za više od 650.000 sirijskih izbeglica koje su pobegle od gradjanskog rata koji traje više od decenije.

U septembru su sirijski i jordanski zvaničnici razgovarali o bezbednosti granica nakon što su sirijske vladine snage zauzele područja koja su držali pobunjenici duž jordanske granice.

U oktobru je jordanski kralj Abdulah Drugi razgovarao sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom prvi put od početka sukoba pre deset godina nakon što su dve zemlje ponovo otvorile glavni granični prelaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu