Napadnut Srbin na KiM – dobio udarac u glavu

Milan Kovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice napadnut je fizički danas od strane lokalnog Albanca koji ga je udario u predelu glave.

Izvor: B92
Podeli
Shutterstock/Adam Radosavljevic
Shutterstock/Adam Radosavljevic

Pojačane snage specijalne policije na putu ka Jarinju: Naređeno podizanje borbene gotovosti

To je saopštila Kancelarija za KiM.

Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.

Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču.

Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.

Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće.

"Nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u istom danu kada je Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke", navode u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste, napominje se.

"O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu