Napadnut Srbin na KiM – dobio udarac u glavu

Milan Kovačević iz srpskog sela Banje kod Srbice napadnut je fizički danas od strane lokalnog Albanca koji ga je udario u predelu glave.

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2022.

15:42

Napadnut Srbin na KiM – dobio udarac u glavu
Shutterstock/Adam Radosavljevic

To je saopštila Kancelarija za KiM.

Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom i brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.

Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču.

Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji.

Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće.

"Nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u istom danu kada je Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke", navode u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pokazalo se da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste, napominje se.

"O tome bi posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: