Specijalci tzv. kosovske policije poslati u južnu Kosovsku Mitrovicu, u stanju pripravnosti

Pojačane snage specijalne jedinice tzv. kosovske policije, koje su podigle nivo borbene gotovosti na najviši nivo, krenule su ka južnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92

Subota, 15.01.2022.

19:30

Specijalci tzv. kosovske policije poslati u južnu Kosovsku Mitrovicu, u stanju pripravnosti
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

To je javila TV Kljan Kosova, navodeći da će ta jedinica sutra biti u stanju pripravnosti, jer se tada u Srbiji održava referendum.

"Razlog je to što će sutra u Srbiji biti održan referendum. Ostaćemo u stanju pripravnosti za svaku intervenciju. U pripravnosti smo 24 časa", rekao je neimenovani izvor iz policije za Kljan Kosova. Navodi se da će specijalna jedinica biti prisutna i u pripravnosti u svim većinski srpskim opštinama na KiM.

Kljan Kosova je na svom sajtu postavio video za koji navodi da prikazuje oklopna vozila ove jedinice kosovske policije dok kruže auto-putem Priština-Uroševac.

Skupština privremenih prištinskih institucija ranije danas je usvojila rezoluciju protiv organizovanja na KiM referenduma o promenama Ustava Srbije.

"Za" je glasalo 76 poslanika, nije bilo glasova protiv i jedan poslanik je bio uzdržan, a poslanici Srpske liste prethodno su napustili sednicu, preneli su prištinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: