Konačno se oglasila i tzv. kosovska policija: "Zabranjen je ulazak na Kosovo"

Kosovska policija saopštila je danas da je oduzeti materijal za referendum na Kosovu i Metohiji predat carini privremenih prištinskih institucija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Deposit/emevil
Deposit/emevil

Pročitajte još:

Nakon haosa na Merdaru oglasio se Beograd: "Oslobodili smo naše ljude" FOTO/VIDEO

Kosovska policija je potvrdila da je sinoć zaustavila tri vozila – jedan automobil i dva kamiona i da su kamioni zajedno sa materijalom u njima predati carinskim organima, prenosi Reporteri.

"Na osnovu službenih informacija, dužnosti i ovlašćenja policije, zabranjen je ulazak na Kosovo materijala koji se prevožen bez odgovarajuće dozvole", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su, u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, kamioni upućeni nadležnom carinskom organu, a da su se lica koja su bila u vozilima, kako je navedeno, "posle obavljenog razgovora vratila u Srbiju svojim vozilom".

Navedeno je da će slučaj dalje biti vođen u saradnji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da su koordinator RIK-a Marko Jankovcih i trojica vozača, koji su prevozili referendumski materijal, a koji su sinoć privedeni na administrativnom prelazu Merdare, pušteni i da se vraćaju u Beograd.

Kosovska policija je zaplenilla oba kamiona sa referendumskim materijalom, što je suprotno svim sporazumima i dogovorima jer je reč o materijalu koji je najavljen i koji je stigao legalno na administrativnu liniju, gde je trebalo da ga sačeka OEBS i preuzme, kako bi ga danas distribuirao, istakao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu