Noć u Beogradu: Saobraćajka, tuča, alkohol

Prema rečima dežurnog lekara Hitne pomoći noć u Beogradu je protekla relativno mirno.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.01.2022.

09:40

Noć u Beogradu: Saobraćajka, tuča, alkohol
Deposit/zx6r92

Dežurala je 21 ekipa plus jedna pedijatrijska koje su obavile ukupno 100 intervencija, od kojih je sedam bilo na javnim mestima.

U 21.20 sati, na Vračaru kod Mekenzijeve ulice broj 70, dogodila se saobraćajna nezgoda sa dva lakše povređena učesnika koji su preveženi u Urgentni centar.

U 21.40 kod Cvetanove ćuprije broj 18, jedan 20-godišnji mladić je u tuči povređen oštrim predmetom, najverovatnije nožem i on je sa tri ubodne rane na ekstremitetima prevežen na Ortopedsku kliniku na Banjici.

Kao i svake noći bilo je nekoliko intervencija na javnim mestima zbog intoksikacije alkoholom, a sve takve slučajeve ekipe Hitne pomoći prevozile su na detoksikaciju do odeljenja toksikologije VMA.

Prema rečima dežurnog doktora, protekle noći je bilo 26 interkliničkih transporta kovid pacijenata u kovid bolnicu u Batajnici i tri novozaraženih koji su preveženi do Infektivne klinike KCS.

U velikom broju su se javljali hronični pacijenti, najviše astmatičari, kardiovaskularni pacijenti, osobe sa psihijatrijskim poremećajima i hipertenzičari, ali primetno veći broj građana je tražio savet lekara zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa, rečeno je Tanjugu iz službe Hitne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: