Brnabić pozvala građane da izađu na referendum: "DA. Da bi pred sudovima svi bili jednaki" VIDEO

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je građane da izađu sutra na referendum i glasaju za promenu Ustava u oblasti pravosuđa.

Izvor: B92

Subota, 15.01.2022.

12:10

Brnabić pozvala građane da izađu na referendum:
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEÐA VUCKOVIC/bs

Promena će kaže, doneti veću vladavinu prava i jače institucije u našoj zemlji.

"Sutrašnji dan je izuzetno važan za čitavu našu zemlju, da nam se nikad ne ponovi takozvana reforma pravosuđa iz 2009. koja je ustvari bila čista politička čistka sudija. U jednom danu otpustili su 837 sudija, zato što nisu bili politički podobni, a ta čistka je sve građane koštala 44, 4 miliona evra", rekla je Brnabić novinarima u Obrenovcu gde je obišla dispečerski centar.

Ona je istakla da je referendum u ovom trenutku "najvažnija stvar za jačanje naše zemlje".

Premijerka je pozvala građane da glasaju za promenu Ustava, koja će, kako je naglasila, doneti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo.

Ona je i na svom zvaničnom Tviter nalogu objavila reklamni spot za referendum.

"Zašto je važno da sutra na referendumu glasamo DA se Ustav u oblasti pravosuđa promeni? Zato da se nikada više sudije ne bi birale u opštinskim odborima bilo koje stranke, da bi sprečili političke čistke sudija kakve smo videli 2009. i da bi pred sudovima svi bili jednaki. DA", napisala je premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: