Nova provokacija na KIM; grafit UČK u selu Pasjane FOTO

Na putokazu koji vodi u srpsko selo Pasjane danas je osvanuo ispisan grafit koji slavi takozvanu OVK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Izvor: B92
Podeli

Pročitajte još:

Šta se dešava na KiM? Kurti sazvao hitnu sednicu

Do nove provokacije i pretnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji dolazi u istom danu kada Aljbin Kurti odbija poziv Kvinte i EU da omogući održavanje referenduma u pokrajini, navodi dalje Kancelarija u svom saopštenju.

Oni navode da svaki potez Aljbina Kurtija ima dalekosežne posledice.
"Izvesno je da svaki potez Kurtija koji je usmeren ka Srbima na prostoru Kosova i Metohije ima dalekosežne posledice i predstavlja očiglednu bezbednosnu pretnju i destabilizaciju prilika na terenu."

Za nih ovo se ne može posmatrati kao izolovani incident.
"U tom smislu i današnji grafit terotističke UČK kod najvećeg srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju ne može se posmatrati kao izolovan incident, već kao nova pretnja srpskom narodu kome se svakodnevno na Kosovu i Metohiji gaze osnovna ljudska prava i koji je izložen kontinuiranom uznemiravanju i šikaniranju od strane institucija u Prištini. "

Na kraju iz Knacelarije poručuju da bi ovakvi incidenti bili sankcionisani da postoji dobra kod privremenih vlasti u Prištini.
"Da postoji promil dobre volje za građenje mirnog suživota i stabilnosti na KiM od strane institucija u Prištini, ovakvi i slični incidenti bili bi adekvatno sankcionisani. Umesto toga, oni se neodgovornim ponašanjem albanskih političara dodatno podstiču", zaključuje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu