Zaplenjeno 16 grafičkih kartica za kriptovalute na tzv. Kosovu

Carina tzv. Kosova je uz pomoć policije i KEDS-a zaplenila tri uređaja za proizvodnju kriptovalute i 16 grafičkih kartica u Kosovu Polju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Policija tzv. Kosova nastavlja akciju: Oduzima se oprema za rudarenje kriptovaluta

Kako je policija tzv Kosova, a preneo portal Košev prošle nedelje u jednom danu, te institucije su sprovele četiri takve akcije.

U zaseoku Vračeva kod Ledka zaplenjene su 272 takve mašine, a jedna osoba je privedena.

Takođe, kako piše portal, u Prištini je potom zaplenjeno 39, u Vučitrnu 6 uređaja sa 42 kartice za proizvodnju kriptovaluta, a poslednja akcija izvršena je u Glogovcu, gde je u vozilu pronađeno 116 grafičkih kartica, 17 procesorskih ploča, 50 električnih osigurača, 21 USB i dva koriščena procesora.

I u Južnoj Mitrovici prošle nedelje zaplenjeno je 67 ovih mašina, a istog dana u selu Surkiš u Podujevu tri uređaja.

Poslednja zaplena opreme izvršena je pre dva dana u Uroševcu, kada su carina i policija zaplenile 58 grafičkih kartica za proizvodnju kriptovaluta, a uhapšena je i jedna osoba.

Kako je preneto, kosovske vlasti su pre dve nedelje odlučile da se obustavi proizvodnja kriptovaluta na tzv. Kosovu i to u okviru vanrednih mera zbog energetske krize koja je ih je zahvatila.

Tim povodom se oglasio kosovski ministar finansija Hekuran Murati koji je rekao da je odluka o zaustavljanju proizvodnje kriptovaluta na Kosovu bila neophodna.

"Radi se o privremenom ograničenju proizvodnje kriptovaluta, kako bi se sačuvali džepovi građana", kazao je on, a prenose prištinski elektronski mediji.

Policija je naglasila da će se ovakve akcije nastaviti sve do potpune primene odluke kosovske skupštine i vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu