Dr Tanja Jovanović uoči sednice Kriznog štaba: Uvode kovid propusnice za 24 sata?

Lekarka i članica Kriznog štaba Tanja Jovanović govorila je o merama koje možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja Kriznog štaba.

Izvor: Politika
Podeli
EPA-EFE/ TSIKAS
EPA-EFE/ TSIKAS

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa biće održana danas u 15 sati i glavna tema na njoj će biti razmatranje postojećih mera usled pogoršane epidemiološke situacije u našoj zemlji.

O tome šta možemo da očekujemo nakon današnjeg zasedanja oglasila se i doktorka Tanja Jovanović, virusolog i članica Kriznog štaba Srbije koja smatra da je zabrana okupljanja najlogičniji korak.

"Ne mogu unapred ništa da kažem, jer je poznato da mi na tim sednicama mnogo toga tražimo, a malo dobijemo. Mi smo savetodavno telo. Razumem one članove štaba koji razmišljaju o privredi i ekonomiji, ali ima situacija kada ne treba da budemo baš toliko otvoreni. Mi ne bismo sprečili širenje omikrona oštrijim merama, ali bismo malo prolongirali masovnije zaražavanje", rekla je dr Tanja Jovanović i dodala da je dobro što se za sada manje od jednog procenta inficiranih hospitalizuje.

Kako je navela lekarka, ona smatra da je odluka o zabrani proslava Srpske nove godine jako dobar potez i istakla kako treba uspostaviti potpunu zabranu javnog okupljanja i omogućiti da kovid propusnice važe 24 sata svuda, izuzev u apotekama i prehrambenim prodavnicama.

"Vakcinaciju protiv kovida treba pojačati, a mislim da bi zbog epidemijske situacije s koronom i pojavom gripa nastava u školama trebalo da se odvija u onlajn formatu", zaključila je članica kriznog štaba dr Tanja Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 166 idi na stranu