Vesić o referendumu: "Glasanjem 'za' glasamo za demokratiju"

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić pozvao je Beograđane da u nedelju, 16. januara izađu na referendum za promenu Ustava Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIC/ bg
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIC/ bg

On je istakao da se glasanjem "da" daje glas za nezavisno pravosuđe i samostalno tužilaštvo.

Naveo je da je referendum izjašnjavanje naroda i kao takav najlegitimniji demokratski proces.

"Glasanjem 'za' glasamo za demokratiju", rekao je Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Istakao je da će ustavne promene stvoriti preduslov za bolje i efikasnije pravosuđe i onemogućiti bilo kakav politički uticaj na izbor sudija.

"Usvajanje ovih promena ustava ukinuće uticaj politike na donošenje sudskih odluka i dovešće do bržeg rešavanja sudskih postupaka", naglasio je Vesić.

Naveo je da su u prethodnim godinama predsednik i vlada učinili mnogo za ekonomski razvoj zemlje, obezbeđuvanje novih radnih mesta i povratak Srbije na velika vrata u međunarodnu zajednicu.

"Taj napredak Srbije, koja postaje srednje razvijena zemlja, treba da prati i razvoj demokratije i poverenje građana u institucije. Za ustavnu demokratiju veoma je važno poverenje građana u institucije i pravosuđe. Zato glasanjem 'za' na referendumu Srbija čini još jedan korak da pokaže da je zemlja razvijene demokratije, nezavisnih institucija i poštovanja ljudskih prava", poručio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu