"Stavovi Rusije i Zapada se razlikuju"

"Stavovi Rusije i zapadnih zemalja se razlikuju, ali očekujem nastavak intenzivnih pregovora i konsultacija", izjavio je šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.01.2022.

17:15

EPA/EFE/Evgenii Emelianov

On je podsetio da je ove sedmice održana prva runda razgovora izmedju SAD-a i Rusije u Ženevi, prenosi ruska agencija TASS.

"I dalje imamo različite stavove, ali možemo da računamo na nastavak serije intenzivnih pregovora i konsultacija na više nivoa u kojima će EU nastaviti da učestvuje", poručio je Borelj.

"EU radeći sa SAD i NATO, mora da definiše šta možemo da učinimo da bismo održali bezbednosni poredak Evrope", istakao je šef diplomatije EU.

Sastanak Saveta NATO-Rusija završen je u Briselu posle četiri sata, javio je prethodno TASS.

Na prvom sastanku Saveta u poslednje dve godine na čelu ruske delegacije nalazili su se zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško, koji je pet godina bio stalni predstavnik Rusije pri NATO, i zamenik ministra odbrane Aleksandar Fomin.

Alijansu na pregovorima predstavljali su stalni predstavnici 30 država članica NATO, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i zamenica državnog sekretara SAD Vendi Šerman.

Sastanak je održan dva dana nakon razgovora o bezbednosnim garancijama između Rusije i SAD u Ženevi, koje su vodili zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Za sutra je zakazan sastanak Saveta Rusija-OEBS u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: