Dačić o referendumu: "Ovo je sastavni deo evropskih integracija"

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić ocenio je danas da Srbiji "ne može biti lošije" od harmonizacije zakona sa Evropskom unijom.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/vladek
Ilustracija: Depositphotos/vladek

On je dodao da ne postoji bojazan od usklađivanja.

"Zato što (u Evropskoj uniji) postoji veoma visok standard kada je reč o pojedinim oblastima, jer to je nešto o čemu su oni raspravljalii pre 10, 20, 30 ili 40 godina", rekao je Dačić za televiziju Hepi.

Ocenio je da bojazan postoji samo kada je reč o pritiscima političke prirode, odnosno na status Kosova i Metohije, ali da to "nema veze sa EU, koliko ima veze sa zemljama članicama EU".

"Srbija ide ka EU, nama je interes da budemo član EU, ali naravno da nam je interes da zaštitimo naše državne i nacionalne interese i nikakav kompromis u smislu toga da ćemo mi priznati Kosovo i Metohiju, ili nešto u tom smislu. Za nas je to neprihvatljivo", naglasio je Dačić.

Izmene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa vrše se na preporuku EU i, prema Dačićevim rečima, sastavni su deo evropskih integracija Srbije. Građani će se o tim promenama izjašnjavati na referendumu zakazanom za nedelju, 16. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 100 idi na stranu