Napad na grupu mirovnih snaga UN

Nepoznati počinioci napali su grupu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija (UNIFIL) u južnom Libanu, saopštila je danas zvaničnica UN-a Kandis Ardiel.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.01.2022.

14:47

Napad na grupu mirovnih snaga UN
EPA-EFE/NABIL MOUNZER

Kako prenosi agencija AP, mirovne snage, poznate kao UNIFIL, pozvale su libanske vlasti da "brzo i temeljno istraže i procesuiraju sve one koji su odgovorni za ove zločine", rekla je zvaničnica Kandis Ardiel i dodala da se napad dogodio u utorak uveče.

Lokalni mediji izvestili su da su se stanovnici južnog grada Bint Jbeil sukobili sa irskim mirovnjacima za koje su rekli da su fotografisali kuće.

Ardiel je navela da, suprotno dezinformacijama koje se šire o ovom incidentu, mirovnjaci nisu fotografisali i nisu bili na privatnom posedu, kao i da su bili na putu da dočekaju pripadnike libanske vojske radi rutinske patrole.

Mirovne snage UNIFIL su prvobitno stvorene da nadgledaju povlačenje izraelskih trupa nakon invazije 1978. godine.

Misija je proširena u Libanu u okviru primirja uz posredovanje UN-a nakon dugomesečnog rata između Izraela i militanata Hezbolaha 2006. godine, podseća AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: