Severna Koreja testirala balističku raketu VIDEO/FOTO

Severna Koreja je danas lansirala balističku raketu sa svoje istočne obale.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.01.2022.

07:55

Severna Koreja testirala balističku raketu VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

To je učinila samo nekoliko sati pre nego što je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in trebalo da dođe i prisustvuje ceremoniji početka izgradnje železničke pruge za koju se nada da će povezati podeljeno Korejsko poluostrvo.

Prvo severnokorejsko lansiranje od oktobra 2021. godine predstavlja i ispunjenje novogodišnjeg obećanja severnokorejskog lidera Kim Džong Una da će ojačati vojsku u nestabilnom međunarodnom okruženju, u trenutku kada su obustavljeni pregovori sa Južnom Korejom i Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Rojters.

Pretpostavlja se da je projektil ispaljen oko 8.10 po lokanom vremenu (23:10 GMT) sa lokacije u unutrašnjosti na istoku teritorije Severne Koreje prema moru, saopšteno je iz Združenog generalštaba vojske Južne Koreje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: