Poljska diže zid na granici

Poljska granična straža potpisala je danas ugovore o izgradnji ograde na granici s Belorusijom, odakle je prošle godine skoro 40.000 migranata pokušalo da uđe.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.01.2022.

16:05

Poljska diže zid na granici
EPA/EFE/Wojtek Jargilo

"Granična straža je potpisala danas tri velika ugovora za izgradnju ograde", saopštio je zamenik ministra unutrašnjih poslova i administracije Poljske, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da zaštitna ograda bude završena krajem juna.

Ograda će biti dugačka 186 kilometara, istovremeno će se graditi na četiri lokacije i imaće 22 kapije da bi se omogućio prolazak životinja.

Predviđeno je da ograda bude visoka pet metara, a savremena oprema uključivaće kamere za dnevno i noćno osmatranje i senzore pokreta.

Poslednjeg dana 2021. godine 44 osobe pokušale su ilegalno da pređu poljsko-belorusku granicu, a čak 39.700 pokušaja ilegalnog prelaska granice zabeleženo je tokom prošle godine, uključujući 1.700 u decembru, navela je poljska granična straža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: