Najavili: Kraj pandemije

Pandemija koronavirusa će od 2022. godine ući u režim sezonskih epidemija gripa, izjavio je predsednik Ruske akademije nauka (RAN) Aleksandar Sergejev.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 03.01.2022.

12:36

Najavili: Kraj pandemije
Shutterstock/ ancoay

"Očekujem da će pandemija kovida 19 od 2022. godine ući u režim sezonske epidemije gripa", istakao je predsednik RAN.

On je našu aktuelnu situaciju uporedio sa šezdesetim godinama prošlog veka kada je epidemija hongkonškog gripa bila sa ozbiljnim posledicama i velikim brojem teško obolelih.

"Ali napravljene su vakcine i lekovi i evo živimo sa gripom 60 godina, maltene smo se i navikli. Ovo što se dešava sa kovidom je u nekom smislu slična situacija. To je ozbiljna epidemija, najpre je zavladao strah, ali smo napravili vakcine i već se pojavljuju lekovi. I ako bude dobrih, pouzdanih protokola za primenu lekova, ući ćemo u režim da se ova bolest percipira kao grip", zaključio je Sergejev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: