Osvanula jeziva poruka: "Blizu smo vas" FOTO

Izraelski list "Džeruzalem Post" saopštio je da su njegova internet stranica i Tviter nalog hakovani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.01.2022.

09:25

Osvanula jeziva poruka:
Shutterstock/DFLC Prints

Na naslovnoj strani je postavljena ilustracija miniranog modela Dimona nuklearnog objekta i tekst "mi smo blizu vas, tamo gde ne razmišljate o tome".

List je za to optužio proiranske hakere, jer, kako navodi, ilustracija aludira na iranskog generala Kasema Sulejmanija, koji je ubijen u napadu američke bespilotne letelice u Iraku na današnji dan 2020. godine.

Ilustracija prikazuje objekat u obliku metka koji je ispaljen iz crvenog prstena, što je referenca na karakteristični prsten koji je nosio ubijeni iranski general Kasim Sulejmani.

"Svesni smo očiglednog hakovanja naše veb stranice, kao i direktne pretnje po Izrael", navodi se u objavi.

Hakeri su, kako navodi list, izgleda uspeli da promene ključne reči lista tokom napada.

Nejasno je, navodi Džeruzalem post, da li su hakeri bili iz Irana ili pristalice izvan zemlje ili su bili pod pokroviteljstvom države.

To nije prvi put da je taj list na meti proiranskih hakera.

U maju 2020. proiranski hakeri zamenili su početnu stranicu sajta ilustracijom kako Tel Aviv gori dok je tadašnji premijer Benjamin Netanjahu plivao za daskom za spasavanje sa rečima "Budite spremni za veliko iznenađenje".

Tada je na meti napada bilo i nekoliko drugih izraelskih veb stranica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: