Turska policija uhapsila 16 simpatizera Islamske države

Turska policija uhapsila je danas 16 osoba optuženih za veze sa Islamskom državom.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.12.2021.

16:27

Turska policija uhapsila 16 simpatizera Islamske države
Foto:Deposit/Zabelin

Hapšenja su usledila nakon što su demonstranti koristili palice i kamenje protiv snaga bezbednosti koje su pokušale da zatvore jednu nelicenciranu versku knjižaru, saopštila je kancelarija guvernera.

Policija je preko noći pokušala da zatvori radnju u gradu Bingol na jugoistoku zemlje, pošto je podržavala aktivnosti Islamske države u zemlji, navodi se u saopštenju kancelarije guvernera, a prenosi agencija Rojters.

"Timovi naše policije su intervenisali pošto su napadi palicama i kamenjem vršeni na naše snage bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni su privedeni zbog napada na policajce, namerno nanošenje povreda i oštećenja javne imovine, navodi se u saopštenju.

Snimci iz operacije pokazuju kako se desetine ljudi sukobljavaju sa policijom koristeći palice, dok se istovremeno čuju pucnji.

Islamska država je u prošlosti izvela brojne napade širom Turske, uključujući i napad na noćni klub u Istanbulu 1. januara 2017. godine, u kojem je ubijeno 39 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: