Preminuo bivši grčki predsednik Karolos Papuljas

Bivši grčki predsednik Karolos Papuljas, koji je na tom položaju bio u dva mandata od 2005. do 2015, preminuo je danas u 92. godini, saopšteno je u Atini.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2021.

12:11

Preminuo bivši grčki predsednik Karolos Papuljas
EPA/BRITTA PEDERSEN

Papuljas je bio i šef diplomatije u dva navrata, preneo je Rojters.

On je bio visoki zvaničnik socijalističke partije PASOK i blizak saradnik njenog pokojnog lidera i bivšeg premijera Andreasa Papandreua.

Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu odala je priznanje Papuljasu zbog njegove uloge u pokretu otpora protiv nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu i vojne hunte u Grčkoj u periodu od 1967. do 1974.

"Njegovo učešće u nacionalnom otporu i borbi protiv diktature odražava njegovu kontinuiranu posvećenost idealima slobode i pravde koje je branio tokom čitavog života", navela je ona u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: