Tramp podneo tužbu protiv državne tužiteljke Njujorka

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je podneo tužbu protiv državne tužiteljke Njujorka Leticije Džejms.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.12.2021.

18:24

Tramp podneo tužbu protiv državne tužiteljke Njujorka
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Tramp zahteva i da se obustavi građanska istraga o njegovom poslovanju.

U Trampovoj tužbi, podnetoj dve nedelje nakon što je Džejmsova tražila da Tramp lično svedoči na ročištu zakazanom za 7. januar, navodi se da su istragom prekršena njegova ustavna prava u "neprikrivenom pokušaju da se javno omalovaži i on, i njegovi saradnici".

"Njena misija se rukovodi isključivo političkim razlozima i željom da uznemirava, zastraši i osveti se građaninu (SAD) kojeg smatra svojim političkim protivnikom", navodi se u u Trampovoj tužbi, prenosi AP.

Republikanac Tramp traži trajnu zabranu rada za Džejmsovu koja je članica Demokratske stranke i konačnu sudsku odlkuku kojom bi bilo potvrđeno da je ona prekršila njegova prava.

Džejmsova je više od dve godine istraživala da li su Trampove kompanije obmanule banke i poreske organe o vrednosti imovine netačnim prikazhivanjem poslovanja s ciljem da dobiju povoljne uslove za kredite zajma ili poreske olakšice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: