Vučić o pretnjama streljanjem: "A zbog čega? Je l' zbog toga što imamo gas, auto-puteve, muzeje, vojsku..."

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras nije želeo posebno da komentariše navode Gorana Markovića.

Izvor: B92

Petak, 17.12.2021.

21:49

Vučić o pretnjama streljanjem:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Ne bih da komentarišem uvrede Gorana Markovića. Mogu da postavim pitanje zbog čega", rekao je on.

"Zbog toga što sam pomogao i dao sve od sebe, izdržao sve političke pritiske na svojim leđima, izgradio najmoderniji gasovood kroz našu zemlju? Zbog toga što smo obnovili Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti i Vranjsko pozorište? Zbog toga što ćete uskoro do Zlatibora moći da dođete auto-putem, a nekada smo brojali mrtve na Ibarskoj magistrali. Je l’ da me streljaju zbog toga što kada krenete u Bugarsku i Istanbul idete najmodernijim auto-putem? Je l’ zbog toga što ćete za mesec i po moći brzom prugom moći da idete od Beograda do Novog Sada? Zbog toga što smo uredili Hram svetog Save, zbog spomenika Stefanu Nemanji, zbog toga što imamo najsnažniju vojsku u regionu?", postavio je retoričko pitanje Vučić.

Prokomentarisao je i napade na porodicu rekavši da je njima neko rekao da je na porodicu najosetljiviji.

"Oni su najviše napadali uvek moju decu i moga brata jer im je neko rekao da sam na njih najosteljiviji i lagali su svašta. Lagali su da je moj sin menadžer fudbalera Vlahovića i demantuju ih svi, i on, i menadžer i klub, svi demantuju", izjavio je i upitao: "Pa ko je vlasnik Franša, da nije moj brat?".

"Jesam li kriv što nemam račun u inostranstvu i nemam 619 miliona evra?".

"Borim se odgovorno i pošteno za Srbiju, neću nikome da plaćam reket". poručio je Vučić.

Prokomentarisao je predizbornu kampanju i predstojeće izbore, rekavši da je odgovorio na više od 3.500 pitanja medija političkih protivnika.

"Brojevi me interesuju na izborima. Znam stvarne brojeve. Ja im lepo kažem, pobedite na izborima, ali morate da imate politiku, ne možete da je zasnivate na lažima i da se hvalite izveštajima evroparlamentaraca. Jer narod kaže – pa nismo mi budale.", rekao je on i dodao da je "politika gasovod", kao i da je do sad otvoreno 300 fabrika.

"Neko misli da će težom pretnjom da dođe do svog cilja. I kroz proteste se videlo povećanje rejtinga političke partije koju vodim. Suština je u tome da ljudi traže ozbiljnost i odgovornost, energiju i ambiciju, ali traže i pristojnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: